Gulerodssuppe

Gulerodssuppe

Det skal du bruge:

  • 425 g gulerødder, renset vægt
  • 200 g kartofler, renset vægt
  • 110 g løg, renset vægt
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk olie
  • evt. 1/2 spsk spidskommen
  • 100 g røde linser
  • 4 dl bouillon fx hønsebouillon
  • salt og peber
  • ca. 1/2 dl appelsinsaft af 1/2 -1 appelsin

Topping:

  • 2 dl yoghurt naturel med maks. 1,5% fedt
  • 30 g ristede græskarkerne

Sådan gør du:

  1. Skær gulerødderne og kartoflerne i skiver og hak løg og hvidløg. Svits det i olie i en gryde.
    Tilsæt de øvrige ingredienser til suppen med undtagelse af apelsinsaften. Lad suppen koge 20-25 minutter under låg.
     
  2. Miks suppen jævn med en stavblender eller med en foodprocessor. Smag til med salt, peber og appelsinsaft.
     
  3. Server suppen med yoghurt og ristede græskarkerne og suppler med fuldkornsbrød.