Torskerognsfrikadeller med krydderurter

Torskerognsfrikadeller med krydderurter

Opskrift

Det skal du bruge:

  • 2 æg
  • 2 dåser torskerogn
  • 50 g smør
  • Salt og peber
  • 1 bdet purløg
  • 1 bdt persille
  • 4 stk kartofler (1 stk = 60 g)
  • 20 g hvedemel
  • 1 stk citron - usprøjtet

Sådan gør du:

  1. Har du ingen forkogte kartofler, så skræl kartoflerne og skær dem i små stykker, så koger de hurtigere. Kog dem
     
  2. Mos de kogte og pillede kartofler sammen med torskerognen og rør det sammen i en skål. Tilsæt hvedemel og rør æggene i et ad gangen
     
  3. Tilsæt hakkede krydderurter, salt og peber og rør det sammen til en fars. Lad farsen hvile i ca. 15 min. i køleskab
     
  4. Form farsen til frikadeller og steg dem 5-6 min. på hver side i en blanding af olie og smør ved middelvarme.
    Frikadellerne skal være gyldne og gennemstegte
     
  5. Server dem med en salat, kartofler og citroskiver