Guld til Svendborg Kommune for arbejdet med mænds sundhed

Illustration Vildmænd - mandehørm og hygge
23. august 2017 - subsiteadmin

Guld til Svendborg Kommune for arbejdet med mænds sundhed

Svendborg Kommune har sammen med to andre kommuner fået guld for deres sundhedsindsatser for mænd.

Det er Forum for Mænds Sundhed der har givet kommunen det flotte Mandecertifikat.

På Nordisk Folkesundhedskonference i Aalborg 23.-25. august 2017 bliver kortlægningen af kommunens indsats for mænd præsenteret. Her fremhæves det, at Svendborg får guld for det arbejde, som kommunen og frivillige foreninger ligger i at højne mænds fysisk og mentale sundhed.

 

Hanne Ringgaard Møller (B), formand for Social- og Sundhedsudvalget udtaler:

”Jeg er glad og stolt over, at andre bemærker og anerkender det store arbejde vi gør for at sikre mere lighed i sundhed ved at designe tilbud og tiltag til målgrupper, som styrker og supplerer de sundhedstilbud vi har i kommunen”.   

 

Det gør Svendborg specielt for mænd:
Fra kommunale tilbud til stærke partnerskaber og frivillige foreninger.

Der har i flere år været tilbud målrettet mænd, og der kommer løbende flere til. Det er ”Mænd i naturen” et godt eksempel på. For på samme dag som Svendborg Kommune bliver mandecertificeret som guldkommune, starter et nyt tilbud op omkring mænds sundhed. Svendborg Senior Idræt starter ”Mænd i Naturen”, hvor naturoplevelser, fællesskab og kroppen bliver brugt til at dele oplevelser og den smukke natur vi har i hele kommunen. Alle er velkommen til opstarten i 23. august 2017 kl. 14.00 på Ryttervej 70. Læs mere om ”Mænd i naturen” på hjemmesiden for Svendborg Senior Idræt 

Foreningen Kontakt Mellem Mennesker startede i starten af 2017 gruppen ”Mand og mand imellem” med omdrejningspunkt i medborger caféen i Frivillighuset. Her kan mænd møde andre svendborgensiske mænd – og i fællesskab lave aktiviteter og udveksle erfaringer. Læs mere om tilbuddet ”Mand og mand imellem på hjemmesiden for Kontakt mellem Mennesker 

Sundhedshuset i Svendborg kommune har siden 2014 tilbudt et forløb til mænd der er sygemeldt med fysiske eller psykiske problemer, eller ramt af livskrise. Mændene får tilbud om ”Vildmændene” der kombinerer aktiviteter i naturen med redskaber til bedre at kunne håndtere deres liv. Læs mere om ”Vildmændene” på kommunens sundhedshjemmeside 

Mændene der har afsluttet et ”Vildmænd”-forløb har startet Vildmandsforeningen, hvor mændene mødes og fastholder deres udvikling. Læs mere om på hjemmesiden ”Vildmandsforeningen” 

Svendborg Kommune har gennem de seneste år været aktive i Men’s Health Week. I 2017 var fokus på ”Manden som far”. I den forbindelse indgik kommunen et samarbejde med DGI Fyn, Bevæg dig for livet, Forum for Mænd Sundhed samt Kultur- og Fritidsafdelingen om at pilotteste eventet ”Fars Fede Foreningsdag”. Her inviterede lokalesports foreninger mænd og børn til at dele glæden ved sport. I 2018 bliver ”Fars Fede Foreningsdag” en national kampagne gennem partnerskabet. Læs mere på hjemmesiden Mens Health Week om ”Fars fede foreningsdag” 

Projektet TurboTjek er et forbyggende sundhedstjek for kort- og uuddannede mænd på lokale arbejdspladser i Svendborg Kommune i et partnerskab med FOA Sydfyn, 3F Sydfyn, Kræftens Bekæmpelse, Lungeforeningen, og Fynske Erhverv. Det fælles mål har været at øge lighed på sundhedsområdet for mænd.

Ovenstående er kun et udpluk af de mange tilbud der forgår rundt i de frivillige sociale foreninger samt sports- og idrætsforeninger i hele kommunen.

 

For yderligere oplysninger:

  • Projektleder Peter Junge, Svendborg Kommune. Telefon: 40 42 34 67
  • Formand for Social- og Sundhedsudvalget Hanne Ringgaard Møller (B). Telefon: 61 22 75 66