Små skridt til sundere vaner

Små skridt til sundere vaner

Små skridt til sundere vaner er et gruppeforløb for mennesker, der ønsker at arbejde med deres hverdagsvaner

Tilbuddet består af undervisning, erfaringsudveksling og individuelle samtaler. Sammen arbejder vi med målsætninger ift. mad, spisning, bevægelse og andre ting, der er vigtige at have fokus på, når man ønsker at få en sundere hverdag.

 

Hvorfor kan det være brugbart for dig

Det er ofte svært at være alene om at ændre vaner. På holdet får du inspiration, støtte og et ”kærligt skub” som kan hjælpe dig med at komme i gang med at sætte mål og lave en plan for de vaneændringer, DU ønsker at arbejde med.

Vi arbejder sammen om at komme væk fra ”kur-tankegangen” og hen i mod meningsfulde og realistiske ændringer for dig – også på længere sigt. Undervejs har vi sammen fokus på din trivsel.

 

Hvem er vi

Små skridt til sundere vaner er én af de sundhedsindsatser Svendborg Kommune tilbyder borgerne i Sundhedshuset. På Små skridt-forløbet møder du medarbejdere med sundhedsfaglig baggrund. Medarbejderne er desuden uddannede i, og har stor erfaring med, samtale og vaneændringer.

 

Hvad foregår der

  • Små skridt-forløbet består af 8 gruppemøder af ca. 2 times varighed. Hvert møde består af et oplæg fra underviserne og en runde hvor alle kort fortæller hvordan det er gået med de valgte ændringer siden sidst.
  • Under forløbet er der også individuelle samtaler med én af de to sundhedsvejledere, der underviser og coacher dig gennem forløbet.
  • Under forløbet er der mulighed for motion med instruktør 1 gang om ugen eller som selvtræner i Svendborg Kommunes træningslokaler.

 

Hvem henvender det sig til

Forløbet er for dig der gerne vil arbejde med at ændre nogle af dine egne hverdagsvaner – med hjælp fra en gruppe. Det er vores erfaring, at det kræver både overskud og beslutsomhed at arbejde med vaneændringer. Derfor er det vigtigt, at du har både lyst til og mulighed for at prioritere dette arbejde og møde op til møderne samt arbejde aktivt med dine valgte vaner derhjemme.

For at deltage skal du være:

  • Overvægtig (BMI > 30)
  • Over 18 år
  • Borger i Svendborg Kommune

Du bliver en del af et hold, der består af kvinder og mænd i alle aldersgrupper og med forskellig baggrund.

Undervisningen og samtale i gruppen foregår på dansk.

 

Hvordan tilmelder du dig

Du kan blive henvist til Små skridt via din egen læge, som elektronisk kan henvise til Sundhedshus Svendborg. Derefter kontakter vi dig telefonisk og aftaler at mødes til en forsamtale, hvor vi sammen finder ud af, om tilbuddet er noget for dig. Du kan også selv kontakte Sundhedshus Svendborg:

På telefon: 62 23 40 25 - Telefontid: Mandag – Fredag kl. 8.00 - 10.00 Torsdag desuden kl. 13.00 - 14.00.

 

Praktiske oplysninger

  • Små skridt-forløbet foregår i:

Sundhedshus Svendborg

Hulgade 9

5700 Svendborg

  • Det er gratis at deltage.
  • Vi starter hold op ca. 2 gange årligt, afhængigt af antal henviste, hvilket betyder, at der kan forekomme ventetid.