Tilbud til voksne med overvægt

Tilbud til voksne med overvægt

Små skridt til sundere vaner er en vægttabsindsats med fokus på trivsel og sunde vaner i hverdagen. Indsatsen tager udgangspunkt i metoden Små Skridt (se folderen nederst på siden under bilag).

I Små skridt-forløbet arbejder vi, modsat ved en slankekur, med mindre og gradvise ændringer af dine vaner. Ændringerne og dine målsætninger skal være motiverende og realistiske på lang sigt, set i forhold til din hverdag og dit liv generelt. Vi tager udgangspunkt i de små skridt, der er de rigtige for dig og støtter og vejleder dig i at lægge en plan og føre ændringerne ud i livet. Vi har gruppemøder og individuelle samtaler samt mulighed for motion. 

Du skal henvises gennem din egen læge.
For at kunne deltage i Små Skridt til varigt vægttab skal du være overvægtig (BMI>30), over 18 år og bosat i Svendborg Kommune. Der ud over skal du have lyst og overskud til at arbejde med dine vaneændringer derhjemme og til at indgå på et hold.

Du bliver en del af et hold bestående af ca. 12 mænd og kvinder, der alle ønsker at tabe sig. Undervisningen foregår på dansk. Ved hvert gruppemøde fortæller hver enkelt deltager lidt om hvordan det er gået med de konkrete vaneændringer siden sidst og underviserne har et oplæg om et aktuelt emne.

Du kan enten blive tilmeldt på formiddagshold (torsdage 10.00 - 12.30) eller eftermiddagshold (torsdage 15.30 - 18.00).

Der starter hold op ca. tre gange om året.

Hvis du har brug for at vide mere om Små Skridt til varigt vægttab, kan du kontakte sundhedsvejlederne.