Gulerodssuppe
Gulerodssuppe
Det skal du bruge:
- 425 g gulerødder, renset vægt
- 200 g kartofler, renset vægt
- 110 g løg, renset vægt
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk olie
- evt. 1/2 spsk spidskommen
- 100 g røde linser
- 4 dl bouillon fx hønsebouillon
- salt og peber
- ca. 1/2 dl appelsinsaft af 1/2 -1 appelsin
Topping:
- 2 dl yoghurt naturel med maks. 1,5% fedt
- 30 g ristede græskarkerne
Sådan gør du:
- Skær gulerødderne og kartoflerne i skiver og hak løg og hvidløg. Svits det i olie i en gryde.
Tilsæt de øvrige ingredienser til suppen med undtagelse af apelsinsaften. Lad suppen koge 20-25 minutter under låg.
- Miks suppen jævn med en stavblender eller med en foodprocessor. Smag til med salt, peber og appelsinsaft.
- Server suppen med yoghurt og ristede græskarkerne og suppler med fuldkornsbrød.