Idéhæfter

Idéhæfter

Idéhæfterne er udarbejdet for at gøre arbejdet med mad og måltider i dagtilbud i Svendborg Kommune nemmere. Der er udarbejdet to hæfter. Ét hæfte for Dagtilbud og ét hæfte for Skoler og SFO’er. Begge hæfter finder du til højre for denne tekst.

Hæfterne er tænkt som idéhæfter og opslagsværk, der skal give støtte og inspiration til Svendborg Kommunes dagtilbud, skoler og SFO’er så børn i Svendborg Kommunes institutioner får en sund mad- og måltidskultur.

Hæfterne er udarbejdet for at støtte dialogen, og det kan bruges som udgangspunkt for lokale drøftelser og prioriteringer i de enkelte institutioner og deres bestyrelser.

Hæfterne indeholder idéer til, hvordan man kan arbejde med målene fra Mad- og måltidspolitikken. Idéerne kan anvendes direkte eller give inspiration til selv at udvikle idéer, der er lokalt tilpassede.

Det er vigtigt at sætte fokus på børns mad- og måltidskultur, fordi den mad og drikke, som børn spiser, har stor betydning for deres trivsel, energi, sundhed, humør og indlæring, både på kort og lang sigt.

Børn og unge tilbringer hver dag mellem 40 og 60 procent af deres tid i de kommunale dagtilbud, og derfor er den mad- og måltidskultur, vi har i dagtilbuddene, sammen med familiernes egen mad- og måltidskultur, af stor betydning.

Derfor er det vigtigt at støtte barnets sunde udvikling og medvirke til, at børn, der opholder sig i de kommunale institutioner, får en sund og nærende mad og vokser op med en madkultur, der fremmer de sunde vaner på sigt.

Bagerst i begge hæfter eller til højre for denne tekst finder du opskrifter på sunde alternativer.