Spis gerne økologisk

Spis gerne økologisk

Spis gerne økologiske fødevarer, der følger årstiden

Den direkte sundhedsfremmende effekt af økologiske råvarer vides ikke. Der kan være gode grunde til at spise økologisk, da økologiske produkter ikke indeholder:

  • farvestoffera
     
  • kunstige sødemidler
     
  • aromastofferpesticider
     
  • og i mindre grad end konventionelle råvarer indeholder nitrit

Tillige smager økologiske produkter ofte af mere end konventionelt fremstillede produkter, da de ikke indeholder så meget vand.

 

Det brede sundhedsbegreb og økologi
Set ud fra det brede sundhedsbegreb er der sundhedsmæssige årsager til at vælge økologisk. Rent drikkevand må betragtes, som et af de vigtigste kriterier for sunde rammer i et samfund. Økologiske råvarer belaster ikke grundvandet i lige så høj grad som konventionelt producerede råvarer.

Målsætninger:

  • At der skabes dialog om anvendelsen af økologi lokalt

  • At dialogen bygger på eksakt viden om effekten af økologi