Kommunens tandplejtilbud

Kommunens tandplejtilbud

Svendborg Kommune tilbyder gratis, forebyggende og behandlende tandpleje til alle 0-21 årige. (Gælder for børn og unge født i 2004 eller derefter).

Klinikker ligger på 

Toldbodvej 17

5700 Svendborg

telefon: 62 23 40 95

 

Tandregulering
Visitation til tandregulering foretages af Svendborg Kommunale Tandpleje og nødvendig tandregulering udføres af tandplejen.
 

Frit valg fra 2018. 

Folketinget har besluttet, at du fra 2018 frit kan vælge, om dit barn skal have tandpleje på en kommunal tandklinik eller hos en privat tandlæge.

  • Når barnet er under 16 år, er det med en egenbetaling på 35 %. De 65 % betales af Svendborg kommunale tandpleje. Se betingelserne nedenfor.
  •  Når den unge er 16 år  og indtil den unge fylder 22 år er det er uden egenbetaling. Gælder for børn og unge født i 2004 eller derefter. Se betingelserne nedenfor.

For alle, der ønsker at benytte fritvalgsordning, gælder følgende:

  • Det er et krav, at den kommunale tandpleje kontaktes først, så der kan laves en aftale med den private tandlæge, før et skifte kan finde sted. Aftalen gælder i minimum et år.
  • Der betales ikke for behandlinger, hvis der ikke foreligger en aftale.
  • Der må påregnes ca. 30 dages administrationstid, efter henvendelsen til den kommunale tandpleje inden ordningen kan træde i kraft. 
  • Vælger man privat tandlæge, gælder det for det samlede tandplejetilbud, dvs. den almindelige tandbehandling, såvel som evt. tandregulering.
  • Den private tandlæge skal følge den kommunale tandplejes standarder og serviceniveau for indkaldelse og behandling. Dette gælder også for evt. tandregulering, der skal være godkendt af Svendborg kommunale tandpleje.

 

Det gælder endvidere, at påbegyndte behandlinger afsluttes i det regi, de er påbegyndt.

Tandlægeskift
Henvendelser om tandlægeskift rettes til den Kommunale Tandklinik.

Bekendtgørelsen om tandpleje på retsinformation.dk