Intimitet, krop og kærlighed

Intimitet, krop og kærlighed

En kronisk eller langvarrig sygdom påvirker hele ens liv også ens krop og seksualitet. Kurset her sætter fokus på de udfordringer der kan opleves i forhold til intimitet, krop og kærligheden når man rammes af sygdom.

Hvem henvender kurset sig til:

Kurset er for alle med/efter en kronisk sygdom/kræft og evt. partner. Holdene er opdelt efter køn og sygdom:

Hjerte, KOL, Diabetes - kvinder

Hjerte, KOL, Diabetes - mænd

Kræft - kvinder

Kræft - mænd

Evt. partner skal tilmelde sig det hold, der passer til deres eget køn og deres partners sygdom.

 

Hvorfor kan det være brugbart for dig?

En sygdom kan påvirke hele livssituatuonen - også forholdet til kroppen, intimiteten og seksualiteten - herunder også forholdet til ens identitet og følelse af mandelighed/kvindelighed - lige meget om man er single eller i et parforhold og uafhængigt af alder.

Det kan både skyldes sygdommen i sig selv med måske træthed og manglende overskud, eller bivirkninger af medicin og behandlinger.

En evt. partner kan også påvirkes på forskellige måder.

 

Hvordan foregår kurset:

Undervisningen består af ét eftermiddagskursus på 1 3/4 time. Der vil være et oplæg, hvor vi vil komme ind på de fysiske og psykologiske ændringer i kroppen, selvbilledet og forholdet til andre, i forhold til den konkrete sygdom, og komme med forslag til hvad du/i selv kan gøre for at få det bedre.

Der vil være plads til spørgsmål, emner og debat, men det er også helt OK bare at komme for at lytte og måske blive inspireret på den måde. 

Partner/ægtefælle er meget velkomne på holdet - men holdene opdeles efter køn, så mænd og kvinder er i hver sin gruppe (Partnere skal tilmelde sig holdet der passer til deres eget køn og partnerens sygdom)

Undervisningen afholdes af Rikke Thor, som er sygeplejerske og sexolog og foregår i:

Sundhedshus Svendborg

Hulgade 9

5700 Svendborg

Det er gratis at deltage, og undervisningen foregår på dansk.

Der afholdes kursus to gange om året. Efter vi har modtaget din tilmelding, kontaktes du, når der er en ledig plads på kurset.

Ved spørgsmål kan Rikke Thor kontaktes på tlf. 22471295

Tilmelding sker ved at følge dette link